Tell your sport story 2023

Fotbollsläger för F14 i Edsbyn

Syftet med lägret var bland annat att lyfta kvinnliga förebilder inom sporten och att arbeta för att utveckla sammanhållningen i laget. Som en del i det arbetet fick barnen göra quiz och diskutera kring vikten av sport, hur en kan vara en bra lagkamrat, vad som är en bra lagkänsla och hur den kan utvecklas och stärkas. Fotbollsböcker från TYSS lottades också ut bland barnen.

Drömträff i Rosengård med Zećira Mušović

Zećira besökte ett flicklag i Rosengård. Det blev en lång pratstund där barnen fick ställa frågor om hennes karriär, motgångar, drömmar och nya boken Dröm stort, Zećira! De fick också skjuta mål på Zećira som gav dem pepp och tips och modet att drömma stort!

En container fylld med böcker och kuddar, och ett bord med böcker i gräset utanför.

Kulturfestivalen i Malmö

Under två dagar deltog TYSS på kulturfestivalen i Malmö. I barnlandet fick vi en plats för avkoppling med böcker och quiz i en härlig, lugn del av parken. Platsen var särskilt anpassad för att även passa barn med funktionsvariationer. Vi hade med oss sportböcker, quiz och påsar fyllda med böcker och presentkort på glass som tävlades ut.

Fotbollsfesten i Norrköping

I samarbete med en förening deltog TYSS på fotbollsfesten i Norrköping. Vi anordnade lässtunder, snackade sport, ritade och gjorde quiz. En uppskattad plats i skuggan där barnen kunde återhämta sig och tävla om fotbollsböcker och glass!

Östergötland fotbollförbund + Lira blågult + TYSS

Under 2023 har TYSS varit pilot i Östergötland på fotbollförbundets sommarskola Lira Blågult. Johan Thorén på Östergötlands fotbollförbund sökte medel för att kunna dela ut böcker och material till alla skolor. Resultatet blev 20 härliga påsar fyllda med böcker, pennor, lakan och quiz.

Barn i fotbollskläder står uppradade. På marken ligger ett lakan där de har ritat och skrivit med olika färger.

Sportlördag på biblioteket

En sportig lördag på biblioteket i Motala. Barnen fick testa olika sportaktiviteter, göra quiz, rita och tävla om böcker och glass. Perfekt aktivitet för att stärka lagandan och glädjen i ett idrottslag.

Tell your sport story 2022

Tyss Lilla bokpaket

När TYSS inte kan vara på plats, har vi istället bidragit med sportböcker och material så att bibliotek själva kan anordna uppskattade aktiviteter på läslov och sportlov. Vi har bland annat skickat paket till Tomelilla kulturhus, Skarpnäcks bibliotek och Sandvikens folkbibliotek som har ett nära samarbete med sin lokala fotbollsförening.

Göteborgs kulturkalas

Under fyra dagar hade TYSS ett tält på Göteborgs kulturkalas. Vi läste högt, gjorde quiz och snackade sport med ett antal lågstadieklasser. En uppskattad plats för både elever, lärare och barnfamiljer.

Hovet Cup

Under två  cupdagar deltog TYSS på Hovet Cup i Örebro. Vi anordnade lässtunder, snackade sport, ritade och gjorde quiz. En lugn plats i skuggan där barnen kunde landa mellan matcherna och tävla om böcker och glass.

Norrköpings fotbollsfest

Under två  cupdagar deltog TYSS på fotbollsfesten i Norrköping. Vi anordnade lässtunder, snackade sport, ritade och gjorde quiz. En uppskattad plats i skuggan där barnen kunde återhämta sig och tävla om fotbollsböcker och glass!

Sportlov Mölnlycke kulturhus

Under en dag skapade TYSS en sportlovsaktivitet på Mölnlycke kulturhus. Vi snackade sport, ritade, gjorde quiz och lottade ut sportböcker och glass.

Tell your sport story 2021

Familjedagar i Norrköping

Tillsammans med Norrköpings stadsbibliotek deltog TYSS under Familjedagarna på läslovet. Vi hade med oss quiz, bokomslag att rita och skriva på, böcker och roliga tävlingar. Vi arrangerade också högläsning och pratade kring olika frågor kopplade till böckerna.

Angereds bokmässa

TYSS var på plats med bokbord vid IS “gropen” där Khaddi Sagnias karriär startade. Här fick besökarna göra quiz, rita, se en digital digital hälsning från Khaddi och tävla om boken Vilket hopp, Khaddi! som är inspirerad av hennes barndom.

Winning Ground

Alla ledare fick information om Tell Your Sport Story och hur de kan jobba med koncepten Snacka Sport och Quiz i samband med träning och matcher. Vi arrangerade också en tävling där bästa hejaramsan vann böcker och glass till hela laget!

Norrköpings fotbollsfest

Alla lag fick en inspirationspåse där TYSS bidrog med sportböcker om våra stjärnor. Ledarna fick information om Tell Your Sport Story och hur de kan jobba med koncepten. Vi arrangerade också flera utmaningar med böcker och glass till hela laget som vinst!

Skövde AIK #HeForShe match

Vi var på plats med bokbord, quiz och roliga tävlingar!